Preventie van alcoholconsumptie onder de 16 tijdens het Parkfeest

– Preventie van alcoholconsumptie 16-: formuleren van maatregelen om te voorkomen dat er op het evenemententerrein van het Parkfeest geen alcohol wordt geconsumeerd door jongeren jonger dan 16 jaar –

Probleem uit beleid en/of praktijk

Gemeente Oosterhout organiseert jaarlijks het Parkfeest, een groot evenement. De gemeente heeft voor dergelijke grootschalige evenementen een ‘alcohol gerelateerd evenementenbeleid'. Er was vanuit de organisatie van het Parkfeest en de gemeente behoefte aan een evaluatie van de maatregelen die worden getroffen om tijdens het Parkfeest alcoholconsumptie door jongeren onder de 16 jaar te voorkomen.

Aanpak

Er is een evaluatie opgezet en uitgevoerd tijdens de Parkfeest-editie van 2011. De verschillende maatregelen uit het alcoholbeleid zijn daarbij beschreven en geëvalueerd. In sommige gevallen zijn aanbevelingen gedaan voor verbetering en borging.

Opbrengsten

De organisatie heeft de aanbevelingen overgenomen. De gemeente gebruikt de bevindingen ook bij andere evenementen. De resultaten van dit onderzoek zijn verwerkt in de handleiding evenementenbeleid, en in een folder met tips voor gemeenten.

 


Thema


Regio


Academische Werkplaats


Organisatie


Projectnummer

20400100006

Status

  • Afgerond

Looptijd

  • Mei 2011 – September 2011

Meer over dit project

www.tilburguniversity.edu (PDF)