Filter projecten

Thema+

Regio+

AWPG+

Organisation

GGD / GHOR+
Gemeenten+
Onderwijs en onderzoek+
Overig+

15 resultaten gevonden


Project: VoorZorg: kindermishandeling voorkomen

Verbetering van de gezondheid en de ontwikkelingskansen van moeders en hun jonge kinderen kan uiteindelijk kindermishandeling voorkomen.


Project: Draagkracht voor regionale VTV’s

Gemeenten kunnen veel meer doen met de epidemiologische gegevens van GGD’en. Dat idee lag aan de basis van de ontwikkeling van regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenningen (VTV’s).


Project: Naar evidence-based lokaal gezondheidsbeleid

Welke rol speelt wetenschappelijke kennis bij regionaal gezondheidsbeleid en wat bevordert of belemmert die rol?


Project: Intersectorale aanpak bewegingsarmoede bij kinderen

Steeds meer kinderen in Nederland zijn te zwaar, onder andere door een gebrek aan beweging. Om kinderen meer te laten bewegen, is een omgeving nodig die ‘beweegvriendelijk’ is. Met andere woorden: een omgeving die bewegen stimuleert.


Project: Grip op determinanten voor maatschappelijk onrust bij incidenten

In Noord-Brabant vinden regelmatig incidenten plaats waarbij de inzet van infectieziektebestrijding, medische milieukunde en psychosociale hulpverlening is vereist. Professionals die werken in de crisisbeheersing hebben behoefte aan meer inzicht in de factoren die bepalen of er dan maatschappelijke onrust ontstaat.


Project: Kwaliteit van crisisbestrijding bij infectieziekten: hoe te meten?

Tijdens crisisbestrijding is het belangrijk dat betrokken organisaties de kwaliteit van de bestrijding meten, en waar nodig bijsturen. Totnogtoe zijn er geen meetinstrumenten beschikbaar om die kwaliteit van de bestrijding te meten.


Project: QPC: kwaliteitsmeting van psychosociale nazorg na rampen en crises

Mensen die te maken hebben gehad met een schokkende gebeurtenis, zoals een ongeluk, geweld of een ramp, kunnen daardoor allerlei sociale en psychische moeilijkheden krijgen. Psychosociale zorg na schokkende gebeurtenissen helpt getroffenen om hiervan te herstellen en te voorkomen dat ze ernstigere problemen gaan krijgen. Over hoe die zorg het beste vorm kan krijgen, wordt verschillend gedacht. Dat maakt het moeilijk om te meten wat de kwaliteit van de geboden zorg is.


Project: Ontwikkeling landelijke Monitor Sociaal Kwetsbare Groepen

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het helpen van kwetsbare groepen als gehandicapten of mensen met psychische problemen. Die verantwoordelijkheid is vastgelegd in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Om de Wmo goed te kunnen uitvoeren, hebben gemeenten betrouwbare en vergelijkbare gegevens over deze kwetsbare groepen nodig.


Project: Bevorderen van fysieke gezondheid van cliënten maatschappelijke opvang

De fysieke gezondheid van cliënten van de maatschappelijke opvang in Tilburg is relatief slecht. Cliënten vinden het vaak moeilijk om te bepalen welke hulp ze nodig hebben. Ook toegang vinden tot de juiste zorg is lastig voor hen. Professionals in de maatschappelijke opvang richten zich vaak op psychische en sociale problemen, en minder op de lichamelijke gezondheid van hun cliënten.


Project: Doelgroepsegmentatie in alcoholpreventie bij jongeren – deelproject 1

Jongeren kunnen beter bereikt worden met alcoholpreventie en -beleid. In dit promotieonderzoek staat de vraag centraal, óf en hoe doelgroepsegmentatie daarbij kan helpen.


< Vorige pagina

1 2

Volgende pagina >