Filter projecten

Thema+

Regio+

AWPG+

Organisation

GGD / GHOR+
Gemeenten+
Onderwijs en onderzoek+
Overig+

17 resultaten gevonden


Project: TRAPAM: verkeersgerelateerde luchtverontreiniging en gezondheid in Noord-Holland, Flevoland en het Rijnmond gebied.

Welke zijn de effectiviteit en de gevolgen voor de gezondheid van verschillende maatregelen om luchtverontreiniging te voorkomen?


Project: Draagkracht voor regionale VTV’s

Gemeenten kunnen veel meer doen met de epidemiologische gegevens van GGD’en. Dat idee lag aan de basis van de ontwikkeling van regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenningen (VTV’s).


Project: Intersectorale aanpak bewegingsarmoede bij kinderen

Steeds meer kinderen in Nederland zijn te zwaar, onder andere door een gebrek aan beweging. Om kinderen meer te laten bewegen, is een omgeving nodig die ‘beweegvriendelijk’ is. Met andere woorden: een omgeving die bewegen stimuleert.


Project: ICARES: automatische signalering van infectieziekten

De GGD organiseert de bestrijding van infectieziekten. Om problemen tijdig te onderkennen bestaat een meldingssysteem voor artsen aan de GGD. Maar dit systeem functioneert in de praktijk niet vlekkeloos. Het proefproject ICARES (Integrated Crisis Alert and Response System) test de haalbaarheid van het werken met diagnosecodes.


Project: Roet en ultrafijnstof door binnenscheepvaart en dieseltreinen

Roet en ultrafijnstof zijn belangrijke componenten van luchtverontreiniging. De uitstoot van roet en ultrafijnstof door het wegverkeer is de laatste jaren in kaart gebracht, maar de uitstoot van andere lokale bronnen nog niet.


Project: Ontwikkeling landelijke Monitor Sociaal Kwetsbare Groepen

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het helpen van kwetsbare groepen als gehandicapten of mensen met psychische problemen. Die verantwoordelijkheid is vastgelegd in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Om de Wmo goed te kunnen uitvoeren, hebben gemeenten betrouwbare en vergelijkbare gegevens over deze kwetsbare groepen nodig.


Project: Doelgroepsegmentatie in alcoholpreventie bij jongeren – deelproject 1

Jongeren kunnen beter bereikt worden met alcoholpreventie en -beleid. In dit promotieonderzoek staat de vraag centraal, óf en hoe doelgroepsegmentatie daarbij kan helpen.


Project: De invloed van een antroposofische levensvisie op het vaccineren in de gemeenten Den Haag, Delft en Zoetermeer

De vaccinatiegraad van kleuters en schoolkinderen in Den Haag ligt net onder de norm van 90%, zowel wat betreft de D(K)TP als de BMR. In de gemeenten Delft en Zoetermeer ligt de vaccinatiegraad daarboven. Een mogelijke verklaring van dit verschil is dat in Den Haag een relatief groot aantal ouders woont met een antroposofische visie op vaccineren. Ouders met een antroposofische visie op vaccineren laten hun kinderen later of niet vaccineren.


Project: Lyme als beroepsziekte

Lyme komt relatief vaak voor bij groenwerkers en andere personen die in de natuur werken. In die zin is het een beroepsziekte die door preventieve maatregelen kan worden voorkomen.


Project: Gezond ouder worden in Apeldoorn en Epe

Dit project wil de eenzaamheid onder ouderen verminderen en de sociale participatie van ouderen vergroten. Een tweede doel is om te komen tot een duurzaam netwerk van lokale organisaties.


< Vorige pagina

1 2

Volgende pagina >