Filter projecten

Thema+

Regio+

AWPG+

Organisation

GGD / GHOR+
Gemeenten+
Onderwijs en onderzoek+
Overig+

4 resultaten gevonden


Project: Klein maar fijn : depressiepreventie jongeren in de gemeenten Berkelland en Oost Gelre

Het is belangrijk om te voorkomen dat de depressieproblematiek bij jongeren toeneemt. Dit onderzoek inventariseert allereerst hoe vaak depressie bij jongeren voorkomt, en welke de oorzaken die problematiek heeft.


Project: Risicofactoren en voorspellers van huisuitzetting

Wat zijn voorspellers en risicofactoren bij huisuitzetting wegens huurschuld, en wat zijn effectieve interventies voor de preventie van huisuitzetting? Dat is de centrale vraag in dit onderzoeksproject.


Project: ID-swipers bij handhaving verbod alcoholverkoop onder de 16 in supermarkten

In de regio Nijmegen krijgt slechts 21% van de jongeren onder de 16 jaar geen alcohol mee als ze die willen kopen in de supermarkt. Dit gegeven, in combinatie met het feit dat jongeren in de regio Nijmegen steeds jonger, vaker en meer zijn gaan drinken, leidde tot de behoefte aan een innovatief hulpmiddel bij leeftijdscontrole in de supermarkten: de ID-Swiper. Dit is een geautomatiseerd leeftijdscontrole-apparaat, bedoeld om de alcoholverkoop aan jongeren onder de 16 tegen te gaan.


Project: Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop

Op 1 januari 2014 zijn de gemeenten Boskoop, Rijnwoude en Alphen aan den Rijn gefuseerd tot de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn. Bij de harmonisatie van het VVE-beleid bleek dat de wijze van indicatiestelling en verwijzing in de drie huidige gemeenten van elkaar verschillen.