Filter projecten

Thema+

Regio+

AWPG+

Organisation

GGD / GHOR+
Gemeenten+
Onderwijs en onderzoek+
Overig+

11 resultaten gevonden


Project: Wijkprofiel voor integrale zorg, preventie en welzijn in de Utrechtse wijk Noordwest

Intensievere samenwerking op wijkniveau tussen zorg, preventie en welzijn wordt steeds vaker gezien als een belangrijk middel om gezondheidsverschillen te verkleinen en zorgkosten in de hand te houden. Om deze samenwerking goed vorm te kunnen geven is kennis over wijkbewoners en hun gezondheid van groot belang.


Project: Luchtverontreiniging en gezondheid in de stad Utrecht

Het Utrechtse luchtkwaliteitsmeetnet meet op vijftig plaatsen de luchtverontreiniging in de stad Utrecht. Onlangs zijn de resultaten over 2011 bekend geworden. Wat is de betekenis van deze meetresultaten voor de gezondheid van de Utrechtse bevolking?


Project: De ZelfRedzaamheid-Matrix: inzicht krijgen in effectieve interventies

In de vier grote steden wonen en verblijven tienduizenden maatschappelijk kwetsbare mensen, onder wie veel dak- en thuislozen. Zij hebben vaak verschillende urgente problemen tegelijkertijd. Het is niet altijd duidelijk hoe zij het beste geholpen kunnen worden om maatschappelijk weer aan te sluiten. Ook is nog maar weinig bekend over wie op welk moment afglijdt naar zo’n kwetsbaar bestaan.


Project: Onderzoek winterkoudeopvang 2010-2011 en 2011-2012

Het is niet duidelijk hoe de groep daklozen precies is opgebouwd, mede omdat er veel dynamiek is in deze groep. Het daklozenbeleid, dat mensen op straat aan een dak, inkomen en zorg helpt, betreft alleen de regiogebonden daklozen. Maar elke stad kent daklozen van elders. Doel van het onderzoek is inzicht te verkrijgen in de opbouw van de groep daklozen in de vier grote gemeenten, en om de ontwikkelingen in die gemeenten te vergelijken.


Project: Mankracht: maatschappelijke uitval van alleenstaande mannen met een uitkering

Alleenstaande mannen met een uitkering lopen een relatief groot risico op maatschappelijke uitval. Verschillende partijen maken zich zorgen over deze doelgroep, waaronder de sociale dienst, het maatschappelijk werk, de verslavingszorg en de GGZ.


Project: Sociaal uitgesloten burgers aan het woord

Doel van dit onderzoek is het in beeld brengen van de ervaringen en perspectieven van sociaal uitgesloten burgers en het formuleren van passende beleidsopties.


Project: Suicide in Nederland en in de G4

Preventie van zelfdoding hoort tot de prioriteiten van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport die de ambitie heeft om het aantal zelfdodingen terug te dringen. Sinds 2007 stijgt het aantal zelfdodingen in Nederland. De vraag van dit onderzoek is: Wat zijn belangrijke beïnvloedende factoren voor zelfdoding?


Project: Het meten van sociale uitsluiting in de G4 door middel van gezondheidsenquêtes.

Sociale uitsluiting is een van de kernthema’s van de academische werkplaats G4-USER. Binnen de academische werkplaats G4-User is in samenwerking met het SCP een vragenlijst ontwikkeld voor het meten van sociale uitsluiting door GGD’en. Deze vragenlijst sluit aan bij de standaardvraagstellingen die gebruikt worden in GGD gezondheidsenquêtes


Project: Aanpak woningvervuiling en de effectiviteit in de G4

De aanpak van woningvervuiling en het voorkomen van recidieven verschilt per stad. Evidence-based richtlijnen ontbreken. In dit pilot onderzoek getrokken door GGD Rotterdam en de Erasmus Universiteit en ondersteund vanuit het Klein maar Fijn budget van G4-USER wordt de eerste stap gezet voor een vergelijkend onderzoek tussen de vier grote steden naar verschillen in aanpak van woningvervuiling en de effectiviteit ervan.


Project: Omvang en trends OGGZ groep

De OGGZ Monitor werkgroep van G4-USER heeft een structuur voor een basismonitor ontwikkeld. De ontwikkelde matrix OGGZ combineert de ordening van de OGGZ-ladder met een ordening van de belangrijkste domein van problematiek. Epidemiologen van de G4 hebben elk een deel van deze invulling gedaan. Om tot een goed eindproduct te komen is het nodig om van deze afzonderlijke delen er (redactioneel en inhoudelijk) één geheel van te maken.


< Vorige pagina

1 2

Volgende pagina >