Filter projecten

Thema+

Regio+

AWPG+

Organisation

GGD / GHOR+
Gemeenten+
Onderwijs en onderzoek+
Overig+

5 resultaten gevonden


Project: TRAVEL: blootstelling van verkeersdeelnemers en gerelateerde gezondheidseffecten

De gezondheidseffecten van luchtverontreiniging zijn groot. Een belangrijk deel daarvan wordt veroorzaakt door het verkeer. Zo ontwikkelen mensen die langs drukke verkeersaders wonen op de langere termijn gezondheidsklachten. En krijgen mensen relatief vaak een hartinfarct binnen enkele uren nadat ze aan het verkeer deelnamen


Project: Stedenbouw, binnenklimaat en gezondheid

De temperatuur in steden is vaak hoger dan in het omliggende landelijk gebied. Dat effect wordt hitte-eiland genoemd. Het ontstaat onder meer door absorptie van zonlicht in de stad. Ook binnen een stad kunnen bepaalde locaties zogenaamde hitte-eilanden vormen. De temperatuur in huizen loopt dan op. Hitteblootstelling kan een bedreiging zijn voor de volksgezondheid. Dat geldt vooral voor ouderen, mensen met chronische aandoeningen en bij bepaald medicijngebruik.


Project: Onderzoek naar Integraal gezondheidsbeleid (IGB) en Kennistransfer (KT) beleid-onderzoek-praktijk

In Nederland is door diverse onderzoeksgroepen veel kennis aanwezig over onderzoek op het gebied van Integraal gezondheidsbeleid (IGB) en Kennistransfer beleid-onderzoek-praktijk (KT). Voorbeelden zijn de onderzoeken rond programma’s als Gezonde Slagkracht en de Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid. Veel van deze kennis is (nog) gefragmenteerd aanwezig, waardoor krachtige stappen vooruit worden belemmerd.


Project: Randvoorwaarden voor goede samenwerking tussen gemeenten en eerstelijnszorgprofessionals

Door een toename in het aantal chronisch zieken en de groeiende specialisatie in de zorg is een multidisciplinaire wijkgerichte integrale aanpak nodig om de huidige gezondheidsproblemen aan te kunnen pakken.


Project: Binnenmilieu in zorginstellingen

In veel gebouwen is de kwaliteit van het binnenmilieu onvoldoende. Een slecht binnenmilieu kan negatieve effecten hebben op de gezondheid. Bewoners van zorginstellingen brengen veel tijd binnenshuis door en zijn als gevolg van ouderdom of ziekte een kwetsbare groep voor aan het binnenmilieu gerelateerde gezondheidsklachten. Een eventuele beperkte zelfredzaamheid maakt bewoners van zorginstellingen extra kwetsbaar. Van het binnenmilieu in zorginstellingen en de mogelijkheden om dit te verbeteren is nog weinig bekend.